Un any de treball i esforç d’un grup de persones amb discapacitat intel.lectual; tot veient el magnífic resultat obtingut, es mereix tot el nostre reconeixement i la màxima valoració voltaire.
Ahir dimecres vam tenir l’oportunitat de veure la primera adaptació musical de l’obra original del dramaturg italià Dario Fo (1926-2016) «AQUÍ NO PAGA NI DÉU«.
La companyia POT Teatre presenta aquesta versió d’una obra molt representada arreu del món, dirigida en aquesta ocasió, per l’Albert Gràcia que ha comptat amb la dramatúrgia i adaptació de Marc Angelet i la banda sonora, composta especialment per a l’espectacle, per Keco Pujol.
L’espectacle és una comèdia àcida que ens mostra les vicissituds d’una parella de matrimonis, units per l’amistat i per la profunda crisi econòmica i política del seu país. Es tracta d’una crítica satírica de la societat que es pot aplicar de forma universal al context social actual i que reflecteix la realitat, caracteritzada en uns personatges extrems però molt representatius de qualsevol país desenvolupat. Tot això, acompanyat de divertits números musicals.
POT Teatre és un projecte de Femarec, una entitat d’acció social que treballa des de fa més de 20 anys per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, atenent més de 9.000 persones anualment.
Impulsada per l’entitat, la companyia, dirigida per l’Albert Gràcia, és la culminació de la professionalització d’un grup d’actors i actrius, amb discapacitat intel.lectual i/o transtorn mental sever, que s’ha especialitzat en el gènere musical.
Concebuda inicialment com una eina terapèutica pels treballadors i treballadores del Centre Especial de Treball de l’entitat, ha acabat esdevenint una companyia professional.
Hem assistit a un espectacle únic, on hem gaudit i rigut amb els actors i actrius que fan una feina d’interpretació i coreogràfica molt destacable.
Ocasions úniques per veure espectacles de teatre inclusiu, poc habitual a les cartelleres, i que són i haurien de ser-ho mes, una crida a la solidaritat, a la tolerància i al respecte a la diversitat.
Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ