Aniversari
26/05/2019
Relacions familiars

“Aniversari” és una obra escrita i dirigida per l’actor, director, autor, productor i professor de l’escola L’Animal, Juanma Casero; interpretada per Pere Tomas (pare),Irina Robles (mare) Josep Sobrevals (germà gran), Oriol Guillem (germà)i Sílvia Forns (germana), i produïda per l’Escena Nacional d’Andorra (ENA).

Tot i que s’ha pogut veure en alguns escenaris andorrans, es va estrenar en el 2017 a Madrid dins la programació del «I Certamen Nacional de Artes Escénicas» en los Teatros Luchana i va participar a Barcelona en la 23ª mostra de Teatre de Barcelona.

“Aniversari” tracta d’una família que es reuneix al cap d’un any a casa dels pares. És un aniversari especial.

Dins la casa tot segueix al mateix lloc, tot està igual. Els mateixos mobles, els mateixos llençols,…, però…i les persones que ja no hi viuen dins,…segueixen sen els mateixos? Han canviat?

Estem davant d’una família “tradicional”, un matrimoni amb tres fills. L’època no està determinada, tot i que els sentim propers. La relació entre ells és la que en certa part vam viure els de la meva generació, així que des del meu punt de vista, la situaria entre els anys 70,80.

L’obra està constituïda per cinc escenes. “Les cadires”, “El temps”, “Els records”, “La família” i “Els espais”.

L’espai escènic està ple de cadires. Cadires de tots els tipus i colors, rústiques, velles, clàssiques, modernes, de fusta, de plàstic, … Els personatges es mouen entre elles. Les cadires tenen una doble funció, per una banda ens marquen les diferents estances de la casa i per un altra ens convida a seure’ns en el lloc de l’altre per poder veure les coses des d’un altra punt de vista. Hi ha cadires compartides i personals. Balancins, tamborets, cadires,…Les cadires omplen l’espai i són un personatge més dins de l’obra. Les cadires ens conviden a seure, descansar, contemplar, mirar des del lloc dels altres i reflexionar.

“Aniversari” és un text que parla sobre la família i les relacions familiars, dels rols de cada un dels membres de la família, i del que es diu i el que no es diu, de la necessitat que tenim tots de marxar i de l’enyorança que ens envaeix quan hi tornem. Parla dels canvis i de les coses que segueixen igual. Parla d’incomunicació, de percepcions i realitat.

“Aniversari” és un mirall on ens hi podem veure identificats.

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Aniversari

Aniversari

La compañia L’Animal Teatre y Escena Nacional d’Andorra llegan a la Sala Versus con su última producción Aniversari, un espectáculo creado por el director Juanma Casero. 

Sinopsis

Una familia se reúne para celebrar un aniversario especial. El transcurso del año pasado que genera relaciones y inquietudes y que reavivan las melancolías y añoranzas transitadas. El tiempo transcurrido no ha hecho efecto en las vidas de los miembros de esta familia que se reúne, o al menos es lo que ellos sienten: nada pasa cuando todo pasa.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
  • Joan Pla Abelló
    12345

    recomenable, tema per a pensar, bona interpretació

    28/05/2019
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.