Èxit assegurat!

Amnèsia

A partir de 6,00€
Comprar Entradas
Amnèsia → Teatre Kursaal de Manresa
12/05/2024 - TNC – Teatre Nacional de Catalunya

Amnèsia és la primera coproducció entre la Sala Trono i el TNC.
Un muntatge escrit i dirigit per Nelson Valente, un dels dramaturgs argentins més estimat a casa nostra. El loco y la camisa, El declive, Sólo llame para decirte que te amo, Els gossos o Pols de diamant són algunes de les seves obres que s’han programat a Barcelona. Totes han rebut molt bona crítica (premsa i públic).
La versió al català d’Amnèsia la signa en Joan Negrié, un dels sis intèrprets que hi surt a l’obra. De fet, no és la primera vegada que Negrié tradueix un text de Valente; ho va fer amb l’obra Els gossos que vam poder veure el 2020 a La Villarroel.
El tàndem Nelson Valente (direcció) i Joan Negrié (traducció) funciona a la perfecció.
Pel que fa a la interpretació, la tria és del tot encertada. Quin gran equip! Mercè Aránega, Màrcia Cisteró, Míriam Iscla, Joan Negrié, Victòria Pagès i Biel Rossell. Brutals! No puc dir que aquesta o aquell ho fa millor que aquest o aquella. Tots, absolutament tots, són genials, extraordinaris. Ens regalen moments realment hilarants. Equipaç!
El tema central d’Amnèsia, com en la majoria de les seves obres, és la família. Es tracta d’una tragicomèdia que ens fa reflexionar sobre la pèrdua de la memòria (personal i col·lectiva), i sobre les dificultats d’entendre’s entre els diferents membres d’una família a l’hora d’enfrontar-se al fet que la mare, puntal de la família, necessitarà més ajuda i atenció.

Valente tracta la memòria a partir de l’amnèsia i posa com a protagonista una mare amb problemes de memòria i uns germans que al llarg dels anys han anat construint un record selectiu per viure més tranquils. Drames habituals d’una família qualsevol, en la que moltes persones s’hi poden reconèixer.

Tot i que el tema central és la pèrdua de la memòria de la mare es toquen altres temes com els traumes i conflictes, els ressentiments, les inseguretats, els secrets, les pors, la solitud, el desig i les il·lusions, el fracàs, la pèrdua de confiança, la culpabilitat, els dubtes morals, el sacrifici, la necessitat de canviar i la pèrdua de la identitat que es veu absorbida per la malaltia.

Us aconsello que compreu de seguida les entrades abans no s’exhaureixin.

 

← Volver a Amnèsia

¡Enlace copiado!