Un crit contra l’assetjament sexual

Amanda T (inspirada en la història d’Amanda Todd)

Amanda T (inspirada en la història d’Amanda Todd)
08/11/2016

AMANDA T ens parla del greu problema de l’assetjament sexual a través de les xarxes socials i que malauradament com en el cas de la jove canadenca Amanda Todd va acabar provocant la seva mort.

Àlex Mañas ha treballat des de la perspectiva de teatre-document però introduint elements de ficció que ens ajudin a prendre distància de la història real i al mateix temps incloure en la mateixa historia altres casos que s’han conegut posteriorment. Vol també provocar la reflexió sobre la influència de les xarxes socials i les noves tecnologies en la nostra societat i sobretot entre els adolescents. Aquesta proposta escènica vol qüestionar el sistema i planteja la possibilitat de prendre mesures de protecció per als menors, com a persones més vulnerables, malgrat que en alguna mesura TOTS ho som de vulnerables.

Amb només tretze anys comet la imprudència d’ensenyar els seus pits en un xat amb un desconegut que aprofita per fer captura de pantalla. A partir d’aquí comença el malson per Amanda. Dos anys d’angoixa que en aquest temps canvia tres vegades d’escola i dos de ciutat en un intent desesperat de deixar enrere l’assetjament a què la sotmetien el mateix assetjador i els companys d’escola que la van fer objecte de burles i aïllament, arribant a l’agressió física.

Greta Fernández s’estrena en el teatre amb aquesta proposta que ha suposat un repte per ella, ja que als seus 21 anys ha d’interpretar el paper d’una noia de 15, i se’n surt prou bé, ja que ens mostra una interpretació plena de matisos i a moments interpretant diferents rols simultàniament. Ella i la seva amiga amb una porta de vàter enmig i ella i la seva enemiga davant del director de l’escola.

L’acompanya en aquesta aventura un excel·lent Xavi Sàez que interpreta els diferents personatges masculins que van formar part de la vida de l’Amanda: el seu pare, un productor, companys de classe, un professor, el director d’una escola,.

Una proposta que ens obliga a no tancar els ulls davant una realitat que tenim davant nostra.

Si desitgeu llegir l’apunt sencer, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Amanda T (inspirada en la història d’Amanda Todd)

¡Enlace copiado!