Cabaret líric, extravagant i diferent

Albert Arribas: Orationibus #SR

Albert Arribas: Orationibus #SR
05/02/2018

Ahir dissabte vàrem poder veure una mena de cabaret líric, extravagant i diferent, a la Sala Hiroshima. En l’espectacle ORATIONIBUS # SR, la direcció i la dramatúrgia és responsabilitat del jove Albert Arribas, consagrat als nous llenguatges escènics en obres com F.R.A.U. o ACTES OBSCENS EN L’ESPAI PÚBLIC, planteja nombroses i incòmodes preguntes sobre la funció de la cultura en la societat actual, o sobre el sentit de la tradició, dels traspassos generacionals i dels models establerts.

Aquesta creació inclassificable, pensada especialment per ser presentada a la Sala Hiroshima, ens enfronta al món de la lírica, del cabaret i de la performance, amb uns intèrprets únics que empenyen les fronteres entre disciplines i estètiques escèniques.

Un espectacle a partir de textos de Santiago Rusiñol i peces musicals d’Enric Morera, John Gai, Apel·lis Mestres, Enrique Granados, Claude Debussy i Richard Wagner. Griselda Ramon ha dut a terme la recerca documental i interpreta les peces líriques guarnida amb uns sorprenents barrets.

Una proposta agosarada i diferent on ens van cantant o recitant poemes d’amor, amb una escenografia volgudament bàsica, un projector de diapositives que accionen manualment, una pantalla plegable, un allargo per a les llums…. Un vestuari sorprenent, el d’ella i el d’ell que a la primera part toca el piano enfundat en un sac de dormir del que sortirà quan ella diu que la «crisàlida deixa el capoll» i a partir d’aquell moment ell comença a prendre part en el joc, això si, il·luminat.

Un espectacle que es basa en un concert líric seriós, però presentat amb una dramatúrgia que pretén fer-ho des de la comèdia. Les interpretacions de veu i música en directe ens ha agradat força, però no tant la dramatúrgia emprada.

La soprano Griselda Ramon, nascuda a El Vendrell (Tarragona), és cofundadora de «Operaílica», cooperativa subvencionada per la Generalitat de Catalunya que es dedica especialment a donar a conèixer les obres líriques inèdites o poc conegudes del repertori d’autors catalans dels segles XIX i XX.

L’acompanya al piano com de costum, Àlex Jordi; ell és professor de piano al Col·legi Alemany de Barcelona i organista i actua sovint com organista a la ciutat d’El Vendrell. Juntament amb Griselda forma part del duet «La Veu Humana» en concerts d’òpera contemporània o concerts de música popular, de pel·lícula o ballable.

Almenys a nosaltres no ens ha lligat gaire la combinació d’un tipus de concert de música diguem-ne «clàssica» amb una dramatúrgia passada de voltes (pel que té de provocadora i extravagant), que en cap cas ens molesta perquè en més d’un moment ens ha fet somriure, però que no ens ha convençut ni emocionat.

La nostra valoració és de 5 sobre 10

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a Albert Arribas: Orationibus #SR

¡Enlace copiado!