Lo promès sia atès

Al cel mos vegem tots plegats

Al cel mos vegem tots plegats
29/06/2015

“Això era i no era una fadrineta, de nom Catalineta, arxerevida i bona al.lota ferm”.

Per començar, per nosaltres sempre és un plaer escoltar la parla mallorquina, i si a més es tracta d’un espectacle on se’ns expliquen contes, en aquests cas rondalles, allà que ens hi anem !!!

Durant quatre dilluns, el Círcol Maldà ens proposa un cicle de rondalles mallorquines que porten per títol : “Al cel mos trobarem tots plegats”, frase amb la que s’acaba cada rondalla que se’ns explica.

Aquest dilluns em escoltat la rondalla “Es reim del rei moro amb set pams de morro». Es tracta d’una rondalla de les 428 que va escriure Mossèn Antoni Mª Alcover (sota el pseudònim de Jordi des Racó). Si no hagués estat gràcies a ell, aquest tresor, que ens ha arribat per via oral i de generació en generació, s’hauria perdut i avui en dia seria irrecuperable.

Les rondalles són molt importants tant a nivell educatiu , didàctic i cultural; un simple i pur entreteniment, perquè plantegen un model de societat basat en el respecte a les persones grans o als més dèbils.. Els resultats són sempre positius i ens ajudaran, sens dubte, a convertir-nos en millors persones, ja que el que volen és transmetre’ns valors tan importants  com la humilitat i la valentia, o com en el cas de la rondalla d’aquest dilluns, el valor de la paraula i el compliment de les promeses: “Lo promès sia atès»

I heu de creure i pensar i pensar i creure que ha estat un plaer escoltar aquesta rondalla interpretada per Antònia Jaume, Salvador Miralles, Catalina Florit i Àlvar Triay, sota la direcció d’una de les nostres directores preferides, la Carlota Subirós.

Felicitats a tot l’equip del Maldà per apostar per espectacles tan interessants i d’una gran importància cultural, ajudant a que no es perdin  les tradicions de la nostra cultura, la nostra identitat i  la nostra parla.

Gràcis!

← Volver a Al cel mos vegem tots plegats

¡Enlace copiado!