AIM / Kyle Abraham
11/07/2019
Fusió de ritmes i d’estils de dansa

A.I.M. (anteriorment Abraham In Motion) és la companyia que Kyle Abraham (Pennsylvania 1977) dirigeix i que va crear l’any 2006. Format en el violoncel, el piano i les arts visuals, el seu objectiu com a coreògraf és aprofundir en la identitat en relació amb la història personal. Sovint explora temes d’emocions i adversitats viscudes i la seva relació amb la música i la dansa.

A.I.M. està format per vuit ballarins d’orígens i disciplines diverses.

Una companyia que desafia la dansa tradicional fusionant diferents gèneres i creant un vocabulari únic i poc convencional. Un estil urbà que vol posar el focus d’atenció en temes de justícia social, la cultura del hip-hop i la raça.

Aquest “PROGRAMA MIXT” que ens han presentat està format per quatre peces suggeridores que combinen disciplines diverses i que barregen sense complexos elements del ballet i de les danses urbanes, moments que fan pensar en els ritmes africans amb d’altres de clarament jazzístics o bé electrònics ….

Han interpretat les següents coreografies:

STATE (3 sobre 5)

Es tracta d’un trio encarregat per la companyia a la coreògrafa Andrea Miller (directora artística de la companyia Gallim Dance), una peça on la coreografia ha estat creada en col·laboració amb els ballarins i ballarines de la companyia, amb música del compositor Reggie Wilkins, una partitura de hip-hop i música electrònica. Estrenada en 2018 les tres ballarines han executat a la perfecció la hipnòtica música de Reggie Wilkins.

THE QUIET DANCE (3,5 sobre 5)

Aquesta segona peça és un quintet de Kyle Abraham on ell balla com a solista: The Quiet Dance (La Dansa Tranquil·la). La música és la revisió del pianista de jazz Bill Evans del clàssic de Leonard Bernstein “Some Other Time”.

Creada en 2011 aquesta peça està en espiral constant. Els torsos dels ballarins es retorcen en repòs, donant passes gegantines i en girs, tots  executats amb la tècnica del break dance. Una peça que no presenta moviments impressionants, però que ens ha agradat per la seva bellesa plàstica.

SHOW PONY ((3,5 sobre 5)

Un solo de Kyle Abraham interpretat magníficament per Tamisha Guy, una de les guanyadores del premi Princess Grace de dansa. Una peça creada en 2018 amb la música de Hatshepsut de Jlin. Una peça de curta durada amb moviments ondulants de la columna vertebral que contrasten amb els forts gestos que imprimeix als seus braços.

DRIVE (4 sobre 5)

En aquesta última peça ens trobarem amb set intèrprets protagonitzant una coreografia especialment energètica. Va ser un encàrrec del New York City Center per a l’edició del 2017 del Fall For Dance Festival.

Una proposta plena de llums enlluernadores, on els ballarins transmeten seguretat en els seus moviments, amb una música intensa que els envolta a tots, per acabar amb un únic ballarí que camina cap a nosaltres a càmera lenta. Una coreografia especialment energètica.

En resum, una correcta i excel·lent vetllada de dansa, malgrat que potser esperàvem més d’aquesta companyia, potser a causa de l’efecte contrastat amb els insuperables espectacles que hem pogut veure en els darrers dies al Festival Grec, especialment amb la Sidney Dance Company i també amb el Ballet VC Vancouver.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

 

Todo lo que necesitas para ir al teatro

AIM / Kyle Abraham

AIM / Kyle Abraham

Este programa, formado por cuatro piezas sensuales, provocadoras y de alta intensidad acerca al público de Barcelona el trabajo de Kyle Abraham, un coreógrafo que es uno de los valores más jóvenes y brillantes de la danza norteamericana actual.

Sinopsis

A.I.M, anteriormente Abraham In Motion, se marca como objetivo crear un trabajo “interdisciplinario y evocador”. No es de extrañar, la apuesta por la mezcla de estilos y disciplinas para que el alma de la compañía, el coreógrafo Kyle Abraham, nació en plena cultura del hip-hop de finales de los años 70, pero tuvo una formación clásica que incluía el estudio del violonchelo, el piano y las artes visuales. Basa su trabajo en el sonido, el comportamiento humano y los aspectos visuales, puntos de partida de una investigación coreográfica que, en escena, toma la forma de una danza inclasificable, entre el ballet y las danzas urbanas, que los bailarines interpretan en unos registros que van del hip-hop a las formas más elegantes del jazz, el afro o los ritmos electrónicos. La mezcla ofrece un resultado especialmente fresco y personal, de ahí que haya quien lo considere el mejor y más brillante talento aparecido en Nueva York en tiempo de Obama … Le acompañan unos bailarines que proceden de disciplinas diversas pero que ponen en común en el escenario su background personal.

En su estancia en Barcelona, ​​A.I.M presentará cuatro coreografías, state, The Quiet Dance, Show Pony y Drive. La primera es un trío encargado por la compañía a la coreógrafa Andrea Miller (recuerde Wonderland, que abrió el Griego 2014?), Y el segundo, un quinteto que baila la revisión del pianista de jazz Bill Evans del clásico tema de Leonard Bernstein Some Other Time. Veremos el solo Show Pony interpretado por dos ganadoras del premio Princess Grace de danza, Tamisha Guy y Marcella Lewis, mientras que en la pieza Drive nos encontraremos con ocho intérpretes protagonizando una coreografía especialmente energética. Parece pensada para la pista de baile de un club pero fue un encargo del New York City Center para la edición de 2017 del Fall For Dance Festival.

Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
Sé el primero en dejar tu valoración
Artículos relacionados
Especial Festival Grec 2019, descarrega't la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega't la revista de TB

17 Juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]

Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.