Parir, caminar, no produir i morir.

Accions de resistència

Accions de resistència
22/09/2020

Ja és oficial, arrenquem temporada al Teatre de L’Aurora d’Igualada amb els protocols sanitaris per tenir un espai 100% segur davant el covid-19. És així i hem de pendre consciència que seguirem així com a mínim aquesta temporada. Amb la mascareta durant tota la funció.

Accions de resistència és un espectacle de Susana Barranco que mostra la distopia d’una possible societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. A l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera postdramàtica que se situa entre la realitat i la ficció.

En contraposició del teatre de text que estem som més assidus, ara tenim una proposta de teatre on el centre és l’acció, els esdeveniments que permeten un conflicte amb l’ajut de la paraula, el mateix llenguatge corporal del nostre cos i el vídeo. Aquestes eines són les utilitzades per Susanna Barranco per comunicar-se amb l’espectador i provocant un sentiment.

Un espectacle que va néixer d’un petit text inicial, de dues accions de resistència en un microteatre de Barcelona. Això va fer créixer el muntatge i amb l’ajut de la Marta va començar tot. Va començar per un parell de personatges per fer l’entrevista que podem veure a l’espectacle. Són personatges reals tot i saber que eren entrevistats per un espectacle.

En finalitzar ens podem emportar amb nosaltres un exemplar del text. Un espectacle entre la realitat i la ficció, el text, el documental i la performance. Segur que no us deixarà indiferents.

L’espectacle ha merescut ser un dels quatre finalistes del Premi BBVA de Teatre 2020, en el qual col·labora per primera vegada el Teatre de l’Aurora. I aquest diumenge el jurat va assistir a veure la representació. Ara pendents del jurat i veure si seguirem veure aquest espectacle per les diferents platees de Catalunya, I per cert, a Igualada (no sé si a la resta d’espais on s’ha vist) ens han ofert el llibre amb els text de l’espectacle.

Podeu veure la recomanació sencera a l’enllaç següent link

← Volver a Accions de resistència

¡Enlace copiado!