Abans que hi arribi

Marta Barceló: Abans que arribi l'alemany

Marta Barceló: Abans que arribi l’alemany
13/03/2017

“Abans que arribi l’alemany“ és l’obra amb que la dramaturga mallorquina Marta Barceló va guanyar el primer premi del II Torneig de Dramatúrgia Catalana de les Illes Balears i que ara teniu la oportunitat de veure a La Seca Espai Brossa.

Jo de vosaltres no me la perdria !!!

Es tracta d’una obra que ens parla sobre el dret a decidir sobre la pròpia vida, de com enfrontar-nos i conviure amb les adversitats. Ens parla de llibertat, de respecte, de la identitat i de les emocions.

Un text realment extraordinari que ens endinsa dins la mirada d’algú que se li acaba de diagnosticat la malaltia d’Alzheimer. Com reaccionar, com enfrontar-se, com conviure amb això?

No es tracta d’una obra que vol aprofundir sobre la malaltia en sí, sinó de la mirada del malalt quan en pren consciència  i  sap cap on derivarà. I també el punt de vista del qui l’envolta (familiars, amics i coneguts).

L’estil de la narrativa és propi de la dramaturga. Mitjançant escenes humorístiques (no còmiques) alleugereix aquells moments en que podrien esdevenir molt més dramàtics.

Sota la magnífica direcció de Joan Fullana, hem vist una esplèndida Muntsa Alcañiz en el paper de Júlia. Una interpretació brillant plena de matisos .  En ella veurem el gran contrast d’emocions per les que camina el seu personatge ( por,  impotència, valentia i coratge). Realment una interpretació extraordinària !!!

També cal destacar la feina de l’actor Pedro Mas que interpreta a tots els personatges que l’acompanyen en aquest viatge ( fill, metge, mossèn, veïns,…, uns divuit en total). Personatges que faran que la Júlia reaccioni, s’enfronti i prengui decisions importants.

Una escenografia quasi inexistent fa que tot el protagonisme recaigui en el text i la interpretació.

Les llums i l’espai sonor són imprescindibles per acabar d’arrodonir l’essència de l’obra.

 

En definitiva és un d’aquells espectacle que en diem rodó.

 

← Volver a Marta Barceló: Abans que arribi l'alemany

¡Enlace copiado!