Plantar cara a la por i viure intensament

Marta Barceló: Abans que arribi l'alemany

Marta Barceló: Abans que arribi l’alemany
21/03/2017

Extraordinària Muntsa Alcañiz, la protagonista d’aquesta història, obra de la dramaturga Marta Barceló i guanyadora del II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Tal com va manifestar a la roda de premsa la mateixa autora, aquesta no és una obra sobre la malaltia de l’Alzheimer, sinó una eina per explicar l’empoderament d’una dona davant d’una situació complicada.

Estem davant d’un text molt vitalista i que transmet un bri d’esperança davant la irreversibilitat d’aquesta malaltia, no tant per la possibilitat futura de curació,  com per l’actitud vital de gaudir de cada segon, cada minut, cada hora, cada dia … del temps del qual encara pot gaudir.

Júlia reacciona, plora, nega, crida, riu i decideix anar complint pas per pas els punts que creu necessaris “abans que arribi l’alemany”.  Una nova consciència del que és i del que sent. Una necessitat de viure intensament. De fer ara allò que ja mai no podrà fer, o que mai s’hagués atrevit a fer, perquè el seu particular compte enrere ja ha començat.

Pedro Mas és «tots els altres», amb una gran versatilitat en la interpretació de gairebé una quinzena de personatges diferents, persones que d’una manera o altra tenen a veure amb la Júlia, els seus tres fills, l’amic de tota la vida, el metge, el venedor de gravadores, el pacient, l’assessor de l’agència de viatges…..

La narració no se’ns mostra sempre d’una manera seqüencial i a vegades tampoc d’una manera massa realista, perquè el que veiem poden ser pensaments, esdeveniments reals o somnis. Moltes vegades al llarg de l’hora de durada de la representació, hem esbossat un somriure perquè el tema està tractat amb humor en determinants moments, sense buscar però, la riallada fàcil.

Si desitgeu llegir la valoració original sencera, només heu de clicar AQUÍ

 

← Volver a Marta Barceló: Abans que arribi l'alemany

¡Enlace copiado!