Tradició i contemporaneïtat Tortosina

A vore: SÒNIA GÓMEZ & ASTRIO & RAMON BALAGUÉ

A vore: SÒNIA GÓMEZ & ASTRIO & RAMON BALAGUÉ
28/01/2018

Un fascinant espectacle que barreja dansa tradicional i contemporània, en una posada en escena teatralitzada, que inclou al mateix temps una fusió de música tradicional «tortosina» amb un altre mes actual, entre rockera i electrònica.

El patrimoni cultural de les terres de l’Ebre, tant en la part musical i de les cançons que s’interpretaven pels pagesos quan treballaven al camp, com per la seva dansa tradicional, es poc coneguts fins i tot a la resta de Catalunya.

Amb la intenció de fer conèixer aquest patrimoni musical i de dansa, han unit esforços set persones que fins fa pocs mesos ni tan sols es coneixien, dues ballarines d’estils molt diferents (una tradicional, Carme Balagué, l’altra contemporània, Sònia Gómez), un «dulciner tradicional» en Pau Puig, un nou «cantaor» en Ramon Balaguer i el grup «ASTRIO» de música acústica i electrònica. Han conformat un grup de gent d’estils molt diferents que han aconseguit «renovar» o fer-lo molt més visible, el folklore que hem heretat dels nostres pares i avis.

Cada un d’aquests membres han renunciat a part del que consideraven que era el seu camp d’actuació, han obert les seves ments per aprendre uns dels altres, de la tradició a la modernitat i a l’inrevés; així han aconseguit apropar al públic d’avui en dia, músiques i danses que s’emblava que s’havien d’anar perdent a poc a poc, per mostrar-les de nou tal com són o transformar-les en una fusió del tot necessària, com de fet ja van iniciar el seu camí el jazz o el flamenc.

El grup musical ASTRIO segons les seves pròpies paraules, interpreten una música que «és una mena de barreja d’electrònica i rock per apropar-se a la psicodèlia«. Fa més de 14 anys que actuen junts i els seus components són: Arecio Smith (sintetitzadors i cassoles), Santi Serratosa (bateria, olla i percussió corporal) i Santi Careta (guitarra elèctrica i loopers).

Encara sou a temps. El podreu veure durant aquest cap de setmana a l’Auditori. De debò que paga la pena.

La nostra valoració és de 10 sobre 10

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a A vore: SÒNIA GÓMEZ & ASTRIO & RAMON BALAGUÉ

¡Enlace copiado!