Una obra divertida, que emociona i que ens fa somriure

Coralina, la serventa amorosa

Coralina, la serventa amorosa
06/07/2023 - Teatre La Biblioteca

La Perla 29 celebra el seu vint aniversari amb una comèdia divertida, fresca i dinàmica, Coralina. La serventa amorosa del dramaturg venecià del s. XVIII Carlo Goldoni.

Tot i que sembla estrany, és la primera vegada que es pot veure una obra de Goldoni al teatre de la Biblioteca de Catalunya, ja que el lloc és ideal perquè una obra d’aquestes característiques, llueixi moltíssim. De fet, així ha estat.

L’escenografia s’ha muntat a tres bandes. Uns palets tintats, unes cortines, uns quants mobles auxiliars, les parets de pedra i dos dels finestrals de la sala han estat suficients per traslladar-nos dos segles enrere.
La posada en escena ha estat bastant fidel al text original, tot i que hi ha hagut una clara aproximació a la nostra època.
El vestuari està inspirat en la moda de finals del segle XVIII.
Pel que fa al to de la comèdia, Broggi ha buscat l’equilibri entre lo còmic i lo natural.
També ha jugat amb la quarta paret, integrant al públic en algunes escenes, quan els personatges ens parlen directament buscant la nostra complicitat.
Estem davant d’un muntatge important de dues hores de durada sense entreacte i un repartiment de deu intèrprets de luxe.
Una de les coses a destacar és que la protagonista d’aquesta obra és una dona, fet curiós donat que en aquella època la dona restava en segon terme.
La protagonista és la Coralina, magníficament interpretada per la Mireia Aixalà, serventa d’Ottavio (Xavier Boada), casat en segones núpcies amb Beatrice (Rosa Gamiz), mare de Lelio (Jaume Viñas, que ens regala un dels personatges més divertits de l’obra).
Sergi Torrecilla (Florindo), meravellós Joan Arqué (Arlequino), Ramon Vila (Pantalone), Xavier Ruano (notari), Clara de Ramon (Rosaura) i Ireneu Tranis (Brigela) completen el repartiment.
Molt bones interpretacions, naturals i del tot creïbles.

Aquesta Coralina, lluitadora de les causes justes, servicial, empàtica, fresca, optimista, valenta, fidel, bondadosa i dinàmica ens ha robat el cor.

Una obra divertida, que emociona i que ens fa somriure.

No us la perdeu!

← Volver a Coralina, la serventa amorosa

¡Enlace copiado!