Todo lo que necesitas para ir al teatro

Mundo obrero

Mundo obrero

Teatro del Barrio presenta su último espectáculo, Mundo obrero.

Sinopsis

Con Mundo obrero Alberto San Juan sigue con tenacidad analizando la historia de España. Retoma aquí el hilo de El rey, que llevó al Espai Lliure la temporada 15/16, y retrocede aún más, hasta al estallido del movimiento obrero. Una comedia marxista con música de Santiago Auserón.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Josep Oliva Sasé

  Avui he fet cap al Lliure després d’una aturada forçosa i crec que no podia fer-ho de millor manera ja que he gaudit moltíssim amb aquesta obra creada, dirigida i interpretada per Alberto San Juan. Una peça de teatre polític en forma de comèdia musical que fa un repàs a la història de la classe treballadora des de finals del segle XIX fins als nostres dies a través d’una parella d’enamorats i que amb el pas dels anys van apareixent tots els seus descendents per relatar els fets ocorreguts en més de 100 anys, dos nens a principis del segle XX, una parella de joves durant la II República i la Guerra Civil, dues parelles de joves durant els anys 60 i 80, i una altra més madura ja en els nostres dies . Alhora es van incorporant personatges rellevants de cada època alguns d’ells històrics i altres de ficció. Tot això amb només quatre actors, el mateix San Juan, Lola Botello, Pilar Gómez i Gonzalo Cunill i amb la dificultat que comporta els constants canvis de registre, els instruments que ells mateixos toquen, les magnífiques cançons amb música de Santiago Auserón en un treball que només puc qualificar de magistral. Bravo, bravo, llarguíssims aplaudiments, amb el públic dempeus i és que no podia ser d’una altra manera. Tot i que a la foto apareix Luis Bermejo, avui l´ ha substituït Gonzalo Cunill.

  27/06/2019
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  na recomanable lliçó d’història malgrat que els salts en el temps són una mica precipitats quan es condensa en poc més d’hora i mitja tant per explicar. Implica també una inevitable selecció d’episodis. N’hi ha de molt tràgics, a part de la pròpia guerra civil i les seves conseqüències, com la tortura policial en una escena terrible o els successos de Vitòria de 1976 amb Fraga en el punt de mira. També n’hi ha jocosos, com un extraordinari entre San Juan i Bermejo, un prodigi de comicitat crítica sobre la idea de la classe mitjana dels dies d’il·lusòria bonança. I és que, com diu l’obra, es va treballar per a “dignificar” a la classe obrera i després s’ha tractat de “fugir d’ella”. Molt recomenable!!! https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/06/15/mundo-obrero/

  21/06/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Ya son varias las obras que he visto y he disfrutado de Alberto San Juan. Se está convirtiendo en una costumbre que cada temporada tengamos una producción suya de denuncia social o que nos hable de la historia de España.
  En esta ocasión podremos disfrutar de la revolución de los obreros a través de la historia de amor interminable de Luis y Pilar. Ellos recorrerán todos los tiempos, todas ls revoluciones, todas las tristezas y angustias, los abusos de poder y la pobreza extrema. Pero su lucha será la que consiga cambiar algo!!

  Todos los intérpretes actúan, cantan, bailan, tocan algún instrumento. Están espléndidos! Pero tengo que destacar la entrega y el arrojo de Pilar Gomez que me ha robado el corazón desde el primer momento. Que artistaza!
  No os perdáis esta crónica de la lucha obrera y así recordaremos que tenemos que seguir luchando por nuestros derechos!

  20/06/2019
Artículos relacionados
'Mundo obrero', una comedia musical de Alberto San Juan

'Mundo obrero', una comedia musical de Alberto San Juan

13 junio 2019

Del 13 al 30 de junio, la sede de Gracia del Teatre Lliure acoge Mundo obrero: una historia de la clase obrera trabajadora en España, una original apuesta teatral que […]

‘Mundo obrero’, ¿un musical sobre el amor y la memoria?

‘Mundo obrero’, ¿un musical sobre el amor y la memoria?

4 octubre 2018

Este año el Teatro Español colabora estrechamente con el Teatro del Barrio y fruto de ello llega, además del éxito de El pan y la sal, que pudimos ver hace unos días, Mundo obrero, primera producción […]