Todo lo que necesitas para ir al teatro

Matar al rey

Matar al rey

Un triller medieval en la Castilla sel Siglo XV. Una cara oculta de la Historia de España.

SINOPSIS

El rey Enrique IV ha muerto. Ninguna señal, ningún síntoma, ningún malestar parecía presagiar este fatal desenlace, y sin embargo, muchos deseaban su muerte. Las sospechas recaen sobre muchos de quienes le rodearon: su hermana la futura reina Isabel la Católica, su esposa la reina Juana, su antiguo privado Don Beltrán de la Cueva, e incluso sobre un enigmático judío llamado Iacob.

Los intereses de cada uno de ellos, las intrigas, los complots y la misteriosa vida de este rey, dificultarán averiguar la verdad: ¿quién asesinó al rey Enrique? …al rey impotente, al rey bujarrón… ¿Quién en verdad quiso matar al Rey?

Vídeo
Fotos

Valoración espectadores
 • Josep Aguilera

  Una obra basada en un fet històric sobre la mort de Enrique IV de Castilla, l’anomenat «El Impotente» i explicat des del punt de vista del seu últim metge. Una obra correcta i distreta però sense sorprendre.

  La idea és prou original pel fet de ser explicat des de l’òptica d’un personatge desconegut. Les interpretacions han estat prou adequades pel tipus de representació i posant especial atenció al personatge de Iacob (Juan Carlos Garés) i Isabel (Iria Márquez).

  L’escenografia és molt simple però encertada per transportar-nos al Segle XV, però la vista se’ns redirigeix cap al vestuari; que serà el que ens farà etiquetar cada personatge i portar-nos al passat. Hi ha detalls molt encertats com la perfecta combinació del vestuari femení i del Iacob però n’hi ha d’altres que no acaben d’enganxar.

  Un plaer tornar al Teatre Gaudí de Barcelona en un format a tres bandes on la il·luminació i so han estat en prou sintonia per poder portar-nos a un passat de la noblesa castellana.

  16/01/2016