Todo lo que necesitas para ir al teatro

Hamletologia

Hamletologia es una adaptación libre de Hamlet de William Shakespeare dirigida por Jessica Walker que se inspira en la humanidad de Hamlet como punto de partida para entrar en la propia. Se trata de la tercera creación de la Compañía Laboratorio Teatro, tras Hambret (seleccionada para el Festival de Almagro Off 2014) y Altazor (ganadora del CENIT 2015).

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Ahir vaig anar per segona vegada a la Sala Laboratorio Teatro i en aquesta ocasió per veure aquesta versió lliure de Hamlet amb dramatúrgia, posada en escena i direcció de la xilena Jessica Walker. Quan entres a la sala ja intueixes que alguna cosa diferent t’espera, i tant, un espai màgic, informal, llum tènue, espelmes, olor d’encens, parets plenes de quadres, mobles vells i un munt de gent amb molt bon rotllo. Un cop ens hem acomodat, que no és fàcil, s’obre el teló i et trobes amb el terra ple de fulles de diari arrugades i la directora asseguda a terra a primera fila preparada per anar donant instruccions amb la veu i les mans als actors, un piano en un racó amb el qual Sara Almohalla toca música en directe, un micròfon a l’altra banda en el qual Carola Zafarana canta amb la seva peculiar veu i vuit actors que es deixen la pell en un espai amb columnes per les quals s’enfilen, salten, pugen i baixen. El seu treball és extraordinari gran part d’ell físic i un altre de fer-nos arribar un Hamlet contemporani amb un text que no té res a veure amb l’original i que ens parla de les pors, els anhels i les esperances despullant la seva ànima. Farà 4 o 5 mesos en aquest mateix espai vaig veure Así habló Zaratrustra, que em va impactar, i potser per això anava amb moltes expectatives, que encara que en gran part es van complir, em quedo amb Zaratrustra. El que tinc molt clar, és que intentaré que no em passi ni un sol espectacle d’aquesta companyia, ja de tant en tant canviar el teatre convencional per propostes com aquesta em resulta interessantíssim.

  10/10/2017
 • Carlos Be

  La companyia Laboratorio Teatro presenta dramàticament el punt de vista en conjunt dels seus integrants (dels actors, de la directora i també dels músics que hi participen) sobre Hamlet, establint una relació escènica entre el personatge shakespearià entès com a mite i les vivències personals de cadascun dels artistes. Un teatre arriscat, molt fresc i amb un grau de veritat elevat que traspassa la quarta paret i també la ficció. Molt recomanable, especialment per a públic que busca escenes diferents de la convencional.

  29/04/2016
 • Molt bona recomanació de TB
  Per emocionar, sentir i riure també
  Treball ple de passió i amor al teatre
  Inclasificable i recomanable per veure coses noves i estimulants

  11/04/2016