Todo lo que necesitas para ir al teatro

Fuegos

Fuegos

A Fuegos, Yourcenar s’obre en canal i desafia els límits de la seva escriptura per tal de superar una gran decepció amorosa. De la mà de Carmen Machi, ara escoltem aquestes proses poètiques on l’autora, emparant-se en la veu d’heroïnes clàssiques, despulla tota la seva passió.

“—Si casa teva acabés assolada per les flames, què voldries salvar de la destrucció? —Jo només salvaria el foc.” A l’autora de Memòries d’Adrià li agradava repetir aquesta frase atribuïda a Cocteau, i són aquestes mateixes flames devastadores les que hi ha al centre deFuegos. Yourcenar, que no s’acostumava a mostrar en públic la seva intimitat, obre el seu cor en aquest llibre per parlar sense embuts de la ferida sentimental que la turmentava, cedint la veu del seu desencís a personatges clàssics, com ara Clitemnestra, Safo o Maria Magdalena. A partir de les proses poètiques recollides al llibre i altres textos de l’autora, el director Josep Maria Pou i el dramaturg Marc Rosich han creat un artefacte dramàtic on Carmen Machi personifica la veu en primera persona de la novel·lista i la resta d’actrius de la companyia (Nathalie Poza i Ana Torrent, entre d’altres) es desdoblen en les diferents heroïnes que, a la manera d’una màscara, li permeten a Yourcenar expressar els racons més arravatats i torturats de la seva decepció. Un joc teatral intens i ple de passió que té com a teló de fons el món clàssic que sempre va fascinar l’autora.

Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Brutal el poder ver en directo y desde primerisima fila a estas 4 pedazo de actrices.
  A pesar de ser un monólogo de 4 personajes muy diferentes entre si, no me ha resultado nada aburrido. Carmen Machi estupendísima como siempre como nexo entre las historias que nos relatan.
  Algo que en un principio parecía poco teatral finalmente ha sido una experiencia única y digno de ser uno de los platos principales de este Grec’13

  27/07/2013