Todo lo que necesitas para ir al teatro

Cosas que se olvidan fácilmente

Cosas que se olvidan fácilmente

El año pasado, el autor de este espectáculo se dio cuenta de que empezaba a tener problemas de memoria. Y comprobó que su madre también sufría vacíos importantes. Estos olvidos inspiraron Cosas que se olvidan fácilmente, un espectáculo fotográfico que transforma los recuerdos y, de la misma manera que lo hace la mente, inventa de nuevos. Una pequeña historia de la segunda mitad del siglo XX en España. Un juego de cartas convertido en un montaje teatral para cinco espectadores.

EL ARTISTA

Actor / manipulador y creador escénico, Xavier Bobés se define como autodidacta. Apasionado de la  poética de los objetos, investiga desde hace más de diez años todo tipo de útiles cotidianos. Colabora con otros creadores, como intérprete y como manipulador. Profundiza en la búsqueda del contenido simbólico/teatral de los objetos y de todo aquello supuestamente trivial, a través de la creación, el ensayo y la docencia. Vive y trabaja en Girona.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Hebert

  COSAS QUE SE OLVIDAN FÁCILMENTE. Magnífic títol, per cert. A veure si sóc capaç d’explicar-me: no em va emocionar com esperava i al mateix temps, la recomano.
  No explicaré res, com bé demana el Xavier Bobés, ja que es trencaria la màgia i la sorpresa. Tampoc sabria definir-la (teatre d’objectes? Performance?…) Un exercici immens de tècnica, de recerca, de sensibilitat i de creació per a només 5 espectadors. Una obra que va requerir sis mesos de provatures i necessita gairebé tres hores per a deixar-ho tot a lloc un cop ha acabat.

  Dura una hora que es fa curtíssima i vols més i més d’aquell “conte”. De regal, no deixen entrar mòbils (i no va morir ningú).

  Jo, desarrelat de mena, no vaig viure el que tant he llegit: nus a la gola, llàgrimes… però pot emocionar tothom, si bé és més fàcil quan més gran és un (per la motxilla vital) o més connectat estàs a la teva història.

  27/01/2017
 • Per fi he pogut disfrutar de aquesta experiencia, petita meravella inclasificable i absolutament recomanable, nomes 5 persones acompanyant a Xavier Bovés en una estona difilment oblidable, nomes recomanar anar-hi alla aon sigui posible i aprofitar la ocasió per notificar que segons ens va comunicar ell mateix posiblement la proper temporada 2017 tornara al Mercat de les Flors. Res a explicar, la experiencia cal viurela lliure de referencias, nomes felicitar a Xavier Bovés i que a la millor brevetat apart de gaudir de nou de aquest espectacle ens pogui oferir noves experiencies, reconec que les expectatives generades per Cosas que se olvidan facilmente son dificilment superables pro jo tampoc hem pensaba sortir tan saisfet dons esperaba molt per els unanims comentaris favorables que habia rebut pro la realitat ho va superar.Agrair també al Mercat de les Flors el bon gust de donar cabuda amb la seva programacio aquesta joia, reconec que el Mercat també esta en la linea de locals aon la programaçio sempre es de bon gust i calitat.

  22/03/2016
 • Com que no ve al cas desvetllar de que va aquest espectacle de Xavier Bobés, ja que cal descobrir-ho anant-hi, només us diré que és una joia i ser un dels cinc espectadors que cada funció ho gaudeixen, un privilegi. L’única cosa negativa és que se m’ha fet curt. Serà difícil oblidar-ho. IMPRESCINDIBLE. Ahh. i sense mòbils, ja que a l’entrada cal deixar-los.

  07/02/2016