Todo lo que necesitas para ir al teatro

Confidències a Al·là

Confidències a Al·là

Dos intérpretes para contarnos una historia cruda, sincera y llena de humor a través de la música, el movimiento, la emoción y la palabra. La obra de Saphia Azzeddine nos plantea un reto: ¿Cómo llegar a ser libre cuando estás destinado a la sumisión?

Un testigo implacable de la opresión. Un grito de revuelta. Pero también, más allá de la desesperación y la miseria, la abrumadora oración de una mujer que se mantiene en pie ante Dios y ante los hombres. Una mirada libre, vital e irónica de las verdades impuestas, sean verdades religiosas, políticas o culturales.

SINOPSIS

Jbara vive en las montañas de un país del Magreb, con sus padres, cinco hermanos y hermanas y sus ovejas. Reducida al rango de criada por un padre ignorante y brutal, a veces se prostituye por algunos dulces y un yogur de granada. Es bonita, pero no lo sabe. En un pueblo donde las mujeres, literalmente, no son nada, todavía no ha aprendido que su belleza es poder. Hasta el día en que una maleta cae de un coche de unos turistas americanos y le revela otro mundo. El camino que emprenderá será radicalmente diferente.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Josep Via Santacana

  Una lliço de bon teatre, dues actrius genials cal retenir el seus noms Mireia Trias i Judith Farres al servei de un text que es al mateix temps un cant a la llibertat, una historia de rebelia i de opresio i sobretot de inconformisme. Quasi un monoleg a dos amb una posada en escena impecable, si afegim la proximitat a les actrius per l intimisme que la sala proporciona, per mi ja amb aquets moments sense posibilitat de error,una de les millos obres de la temporada.Afegir la felicitaçio als responsables de la sala per la bona idea de programar aquesta obra

  04/06/2015
 • Josep Oliva Sasé

  L’obra en general m’ha semblat magnífica. El text d’una cruesa brutal i per desgràcia real, que solament s’atenua amb unes cançons que interpreta Judith Farres. Les dues actrius fan un treball magistral. I la posada en escena minimalista que fa que connectis des del minut un. Cal veure-la

  30/05/2015
 • Llorenç Prats Canals
  Llorenç Prats Canals

  Dues dones -tres- amb una creativitat i una professionalitat que no pel fet de veure-la repetida als nostres escenaris em deixa de sorprendre -gràcies a tots els déus-. Un text cru i directe -d’una altra dona-, que per moments es podria fer reiteratiu o pesat, però no, el talent de la directora i de les dues actrius -quina versatilitat!- fa que desitgis que no s’acabi: «que ens escenifiquin una paràbola, ni que sigui!».

  Mentre tot un estol d’actrius i actors -no tants- joves, van escampant teatre del bo i millor per diminuts locals de Barcelona, i en alguns casos, com aquest, amb un atreviment i una valentia davant dels quals em descobreixo, em pregunto: i aquestes noies que han deixat la pell a l’escenari -és un dir, l’escenari- del minúscul local de l’Atrium, què han guanyat avui? 150 euros per cap?… I mentrestant l’Ajuntament va llençant els diners a mans plenes per fer museus estúpids, la Generalitat projecte obres faraòniques i el senyor Montoro va fent caixa.

  Aquest país no es farà amb tot això, sinó amb l’excel·lència de la sava nova que vessa per tot arreu i planta cara, descaradament, comme il faut!

  23/05/2015
 • Magalí Porta Navarro

  Fantàstica la comunió entre totes dues actrius, la posada en escena, la interpretació i la part sonora. Una història dura molt ben explicada, plena d’ironia que t’enganxa des del minut 1. Gràcies noies!

  14/05/2015
 • san
  san

  Original y muy bien interpretada,de lo mejorcito que hay ahora.

  29/10/2014
 • Cèlia Arnau Gili
  Cèlia Arnau Gili

  «Confidències a Aŀlà» és una obra que val la pena veure.‎
  Les dues actrius, magnífiques, són capaces de transmetre ‎el màxim amb la mínima escenografia. Ajudades per cançons i sons que marquen molts moments d’aquesta historia dura, a vegades cruel, però que no deixa de banda l’humor‎ i l’esperança.

  17/10/2014
Artículos relacionados
La Sala Atrium i la Sala Hiroshima aposten per les noves autories internacionals

La Sala Atrium i la Sala Hiroshima aposten per les noves autories internacionals

16 septiembre 2015

Les propostes internacionals destaquen en la programació que han presentat per aquest curs teatral la Sala Atrium i la Sala Hiroshima, dos espais que van néixer ja amb la intenció, […]

La Sala Àtrium abre con un texto vital y lleno de mala leche

8 octubre 2014

Confidències a Al.là inaugura la programación de la Sala Àtrium, que presenta una temporada que quiere dar especial importancia a los equipos y las compañías. «Al Àtrium acabamos programando equipos, […]