Com us plagui (Al vostre gust)

Com us plagui (Al vostre gust)

Comedia de las más ácidas de William Shakespeare que incorpora muchos de sus rasgos característicos: la naturaleza opuesta a la corte, personajes disfrazados, el tratamiento del amor y el juego de identidades como tema central, que activa el desarrollo de toda la trama. Además, la pieza incorpora el conflicto familiar en torno a la herencia y la ambición por el poder.

Com us plagui es la nueva traducción de Miquel Desclot, que ha optado por titular así la comedia, hasta ahora popularizada en catalán com Al vostre gust. El actor y director inglés Dugald Bruce-Lockhart define la comedia como “una mezcla de thriller, road-trip y comedia romántica simultáneamente”. Bruce-Lockhart es miembro de la prestigiosa compañía Propeller, reconocida en todo el mundo por su sello inconfundible: fidelidad en los versos de Shakespeare, sólo hombres en escena y fisicalidad, con la compañía como protagonista.

Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Llorenç Prats Canals
  Llorenç Prats Canals

  Hi ha gent que no els agraden les comèdies de Shakespeare, encara que estiguin ben fetes. I jo els entenc. Si et quedes amb l’argument i l’entrellat de personatges inversemblantment transvestits, les situacions carrinclones i els finals feliços forçats… per força cal convenir que han envellit molt malament. Però això seria com jutjar la Flauta Màgica per la seva trama. Cal anar un pas més enllà, o potser més ençà, i trobar-te amb Shakespeare en estat pur, exercint de poeta dramàtic i alhora deixant anar la seva veta més canalla. Llavors, més enllà de les convencions, trobes el geni entremeliat i te l’imagines disfrutant com un brètol mentre fa el que vol amb el llenguatge. Quina llàstima que la moral del seu temps no el permetés anar més lluny, de segur que tindríem la millor literatura eròtica que s’ha escrit mai.
  Per poder apreciar tot això en les comèdies de Shakespeare primer cal tenir el text, que si no pot ser l’original, ha de ser una traducció que li agafi la conya. I a fe que en aquest cas Miquel Desclot ho ha aconseguit, amb escreix. En segon lloc cal un muntatge que no el traeixi, que sàpiga copsar l’esperit joganer, i a Dugald Bruce-Lockhart no ha calgut explicar-li. Tan fresc el muntatge com el text. Finalment necessites uns actors còmplices, i la companyia del Teatre Akadèmia ho ha estat, amb alts i baixos, però , en conjunt, amb força solvència.
  El darrer element que et pot facilitar o dificultar disfrutar del joc és l’espai escènic. El del Teatre Akadèmia és òptim per a una obra d’aquestes característiques, i vulguis que no, et fa pensar amb com l’espai escènic del Círcol Maldà era capaç d’espatllar la Nit de Reis dels Pirates. Quina pena no haver-la pogut disfrutar en un espai com aquest.

  03/01/2015
 • Vicent Chofre Martínez

  Gran adaptació al català de l’obra i una bona defensa d’aquest sobre l’escenari. Teatre total, els actors i actrius canten, ballen, corren, salten i reciten en vers sense perdre el ritme. Aconsegueixen enganxar-te i no et deixen anar fins a la gran boda final.
  Enhorabona a tota la companyia!!

  23/12/2014
 • Dolors Vergara Ymbernón

  Bona adaptació i molt bona actuació. És cert que els primers minuts semblava que hi havia un cert desordre però al cap de poc temps de sentir recitar els magnífics textos de l’adaptació de Desclot i amb uns fragments musicats de bona qualitat aquest inici va quedar oblidat i la sensació final és d’haver vist un Shakespeare fresc i intel·ligent. Molt recomanable.

  22/12/2014
 • Marga Nadal

  Una obra que em va costar entrar-hi… la primera part un una mica caòtica sobre l’escenari. La segona part va millorar sensiblement. Al final, i gràcies a aquesta segona part, surts amb una valoració més positiva que la primera impressió.

  22/12/2014
 • Ona

  Molt bona versió, un 10 pels actors. Clarament recomanable.

  21/12/2014
 • Jaume Carbonell

  Un Shakespeare deliciós, una actuació brillant, molt recomanable!

  21/12/2014
Artículos relacionados
Dugald Bruce-Lockhart vuelve al Akadèmia para dirigir 'Com us plagui'

Dugald Bruce-Lockhart vuelve al Akadèmia para dirigir 'Com us plagui'

18 diciembre 2014

Comedia, música, juego de identidades, combate escénico… Com us plagui (Al vostre gust) se sirve de todos aquellos elementos característicos de las obras de Shakespeare para hablarnos de ambición, poder y […]

Ruta teatral: 4 miradas a Shakespeare y Marlowe

27 noviembre 2014

Coincidiendo con el 450 aniversario del nacimiento de William Shakespeare y Christopher Marlowe cuatro salas de pequeño formato de la ciudad proponen una ruta libre por distintas obras del llamado […]