Oliver Twist Christmas Story és un espectacle familiar inspirat en la famosa novel·la de Charles Dickens, creat, dirigit i coreografiat per Coco Comin, i que podeu veure al Teatre Cúpula Arenas Barcelona del 6 de desembre al 7 de gener.
Coco Comín, que ja havia fet Oliver Twist l’any 2000, ha explicat a EFE que la idea d’Oliver Twist-Christmas Story va ser un encàrrec del director de la Cúpula.
Es tracta d’una nova producció en català, amb onze actors sobre l’escenari (sis nens i cinc adults), que recreen una història immortal a través d’un captivador espectacle amb
inoblidables temes cantats en directe.
Tret de Luka Gordillo, el nen que dona vida a Oliver, i algun altre actor, molts d’ells ja havien format part del musical Billy Elliot: Max Vilarrasa (Panotxa), Ángel Olaya (Torraopipes), Lia Gordillo (Cara Bruta) i Alejandro García (Dits Llargs).
Entre els intèrprets adults, destaca Jaume Ortanobas (Fagín i Señor Brunlow), actor de musicals com La Bella y la Bestia, El Mikado, Shrek, el Musical, La Vuelta al Mundo de Willy Fog, el Musical, o Scooby Doo! Life Musical Misterys, a mésde formar part de la companyia clònica de Tricicle.
Completant el repartiment Kai Garcia (Truà), Álex Herrador (vigilant, jutge, titellaire…), Tatiana Janoher (mestressa, mercadera, serventa…), Eugènia Mur (noia del quadre, mestressa, secretaria…), Judith Altamiras (Sor Bumble, serventa, mercadera…) i Laia Bardella (swing noies).
Haig de dir que tots ells fan una feina espectacular, canten, ballen (ballet, jazz, claqué) i fan acrobàcies… Són actors molt complets. Estan molt complementats i sincronitzats. Brutal!
L’obra narra la història d’Oliver, un nen orfe que és expulsat de l’hospici i recorre un llarg camí per arribar a Londres a la recerca d’una vida millor.
En aquesta nova versió teatral del clàssic de Dickens, també es posen en evidència els mals socials de l’època, com la diferència de classes a l’Anglaterra victoriana, el treball infantil, la utilització dels nens per cometre delictes i un sistema judicial sever.
El tractament d’aquesta adaptació, però, està carregat de gran dosi d’humor, amb constants moments de diversió i positivisme, i uns personatges afectuosos que es mostren disposats a ajudar al protagonista.
La història d’Oliver Twist atrapa l’espectador, tant infantil com adult, des del primer instant i el convida a experimentar diverses emocions al llarg de l’obra. La intensitat amb la qual es desenvolupa la trama, amb molt de ritme i la vivacitat dels intèrprets, permet que l’interès no decaigui en cap moment.
Set escenes, vint temes musicals, una posada en escena innovadora en què els decorats són substituïts per imatges en 3D, creades per Jordi Lladó i que donen molt realisme a la història, una escenografia ambientada en el Londres de principis del segle XX, un vestuari d’Anna Ramon en el que no hi falta detall, amb moltes peces adaptades i recosides de l‘Oliver Twist que es va poder veure l’any 2000.
Penso que és un espectacle que no us heu de perdre. Realment és meravellós. A mi em va encantar!