Todo lo que necesitas para ir al teatro

Sería una pena que se marchitaran las plantas

Sería una pena que se marchitaran las plantas

Sería una pena que se marchitaran las plantas habla sobre la ruptura de una relación amorosa. La crisis en la ruptura se abre cuando uno de los personajes no logra acordarse del acontecimiento más importante de la relación en los ojos del otro. A través de los recuerdos la ex pareja intenta contar su historia en común. Es una obra sobre los intentos de expresarnos verbalmente y crear una historia que podamos contar y que podamos asumir.

La estructura de la obra es abierta. Es posible que cada puesta en escena sea diferente, los actores usan sus propios nombres, edad y biografía. En esta versión de Sería una pena que se marchitaran las plantas hablamos sobre la vida en Barcelona usando la experiencia de los actores que viven en la ciudad.

El autor de la obra es parte de cada puesta en escena e interactúa activamente con los actores y la audiencia con el fin de encontrar la mejor versión de la misma.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Lucas Charnet Dalmau

  A nivell d’interpretació aconsegueixen transmetre un nivell de profunditat humana de les emocions extraordinari, jo m’he emocionat diversos cops per veure reflectida en l’obra records propis.

  L’escenari per suposat se’ls queda minúscul.

  L’experiència et fa recordar al nivell de la pell el que és compartir amb una persona no només el moment o una época sino el salt al buit de confiar a cegues amb algú per llençar-te a l’aventura de la vida.

  12/11/2021
 • Keila Ruipérez

  Vaig marxar amb moltes sensacions bones.
  Vaig veure la versió de la Núria i el Guillermo i va ser realment preciosa. Em va encantar el codi íntim que van utilizar, l’estructura de la obra em va semblar molt interesant i els actors van estar realment bé!!✨

  03/05/2021
 • Fiona

  Muy recomendable! Una idea muy original y novedosa. Sin apenas decoración los dos actores nos llevan a una situación que todos hemos vivido alguna vez y con la que nos podemos identificar. He visto la versión de Guillermo Miranda y Núria Adrián y creo que ha habido una muy buena química entre ellos. La pasión y frustración que muestra Núria durante todo la obra para conseguir que Guillermo recuerde el principio de su amor parece tan real que olvidas todo excepto la necesidad de que él se acuerde. La escena final me ha dejado sin palabras. Excelente trabajo de los actores y enhorabuena a Ivor Matinic. No te la puedes perder.

  27/04/2021
 • Paula Castillo Rodriguez

  Els actors utilitzen els seus noms, edats i experiències personals, cosa que aporta un punt de realisme molt gran. El que sigui oberta, amb improvisacions i amb dos repartiments em sembla un gran encert. Perquè tot i partir del mateix punt, segur que surten dues obres ben diferents. En el meu cas, vaig veure la primera versió amb la Júlia i el Victorio.

  En una sala petita com la Badabadoc, els actors no tenen on amagar-se. Amb una escenografia pràcticament inexistent, unes cadires i la seva imaginació, ells són el centre de l’acció. Però no necessiten amargar-se en res, les seves interpretacions ho diuen tot. Des de l’inici la parella d’actors té una química i complicitat espectacular. Notes la connexió entre els dos i veus com tenen les emocions a flor de pell. I com a espectador les teves també ho estan (vaig estar mitja obra plorant). Feia molt que no veia actors treballant amb tanta veritat. Tots dos estan magnífics en els seus papers, íntims però molt rics en matisos.

  A l’inici em va sobtar que el director també hi fos en escena i en alguns moments donés indicacions o fes preguntes als actors. Però de seguida entres en el codi de l’obra i no et molesta gens, és més, aporta moltíssim. Per mi aquells moments eren un distanciament molt sa de l’acció. Com espectador, et feia tornar a la realitat però no sortir de la història, perquè estàs tan ficat i tan emocionat que no surts. Crec que és una eina que funciona molt bé i li dóna un toc molt original a la direcció.

  Les ruptures no són només tristes, tenen infinitat de matisos. I les persones poden estar tristes, decebudes, enfadades, felices i mil coses més alhora. Tots aquests matisos estan plenament presents al llarg de la obra i crec que és tot un mèrit, perquè em sembla una de les coses més difícils de fer.

  Al sortir del teatre pensava, què bonic és aconseguir que una obra que parla sobre una relació en particular transcendeixi i t’apel·li a tu. Que et recordi a les teves experiències i et vegis reflectit en el que acabes de veure, havent tingut una vida completament diferent. És difícil aconseguir parlar sobre l’amor i les ruptures i no caure en tòpics. I no fer-ho i que a més, l’espectador surti remogut (de la millor manera possible) em sembla que té molt de valor.

  27/04/2021
 • Elmer Samayoa

  Recomendada. Me gusta todo pero mi parte favorita es cuando el chico reta a Ivor muy natural. El actor se enfada y se marcha no me lo esperaba muy buena actuación por parte de Guillermo me gusta la forma en que manejan la escenografía que es imagaria muy innovador. Grandes!! Definitivamente no te la puedes perder

  24/04/2021
 • Delmy Melgar

  Muy emocionante. He visto la versión de Guillermo Miranda y Nuria Adrián y me ha parecido muy real y fluida, mi parte favorita es cuando el actor grita al escritor por un momento pense que era real y me conmovió mucho la escena final. Buen trabajo a todos… Recomendado

  24/04/2021
 • Nayely Rivas

  Ha sido una experiencia muy agradable, me sorprendió la modalidad de la obra, te hace identificarte y conectar con esas emociones de una ruptura, me encantó la actuación del chico de pelo largo, la intensidad de sus expresiones me hizo sentir. Felicidades al escritor y los actores que son fantásticos ❤️

  24/04/2021
 • Eliya Akbas

  Vi ambas versiones y ambas eran bastante diferentes pero muy hermosas.
  Puede que sea un poco experimental, pero esta nueva forma de teatro te acercará al amor, el dolor y la lucha por dejar ir.
  Definitivamente recomiendo ver el nuevo trabajo de Ivor Matinic

  23/04/2021
 • Marc Arias

  Tot i la senzillesa desde on es juga em sembla una molt bona posada en escena amb l’espai aprofitat de la millor manera. He pogut veure el gran treball de dos intèrprets: Júlia Ferré i Victorio d’Alessandro, abans i després de cada escena com a actor i actriu i entrant en la pell dels personatges amb una facilitat increïble. Són capaços d’atrapar a l’espectador compartint la història d’aquests dos personatges.

  21/04/2021
 • Eugeni Castells Ricart

  Una gran proposta, original i flexible, executada amb talent i sensibilitat pels actors Júlia Ferré i Victorio d’Alessandro.
  La ruptura d’una relació esdevé el punt de partida per explorar el record i com aquest cristal·litza en les vides de cadascú: com es perfila el nostre present a partir del diàleg constant amb el passat i les diferents significacions que li atribuim.
  És una obra fresca i en la que els actors et fan transitar amb organicitat per moltes emocions: des de l’humor més tendre a la vulnerabilitat més crua.

  21/04/2021
 • Adam

  Proposta teatral amb una original estructura dramatúrgica on el propi autor es converteix en director-narrador del desenvolupament de la trama, això sí, de forma discreta i sense caure en un excesiu protagonisme que podría arribar a ser pertorbador i intrusiu. La interpretació és exigent en quan els actors es veuen sotmesos a repentines , intenses i constants variacions dels estats d ànim. Situacions que els actors Júlia Ferré i Victorio d’ Alessandro ho assoleixen amb una envejable maestria. La posada en escena gravita sobre el minimalisme escènic, on una vegada més, demostra que menys és sempre més.

  20/04/2021
 • Sergi

  Una maravilla.
  Una pieza muy bonita e íntima que te hace conectar con los personajes y la historia desde el principio. Una propuesta de formato diferente y original. Se nota el trabajo hecho tanto del autor como de los actores. Los actores transmiten mucha verdad y te emocionan. Una interpretación impecable y un bonito viaje, salí conmovido. Sin duda no os lo podéis perder!

  17/04/2021
 • Solène Milcent

  Mucha emoción y sensibilidad… Que pasa cuando dejamos una relación. Habla de la luta por una identidad que ya no existe. Como dejar ir a esta identidad (como una persona) a la que cuidamos y que tenemos que dejar ir… Mientras que algunas cosas de nosotros seguirán viviendo (las plantas)

  17/04/2021
 • Eduardo

  Una història d’amor íntima interpretada mágnificament per dos grans intèrprets. Val molt la pena deixar-se caure per aquesta història.

  17/04/2021
 • Ivana

  La obra me ha encantado. El concepto introduce la ruptura de la cuarta pared, lo que supone un gran reto para los actores, que hacen un trabajo estupendo. Los personajes son muy interesantes y dejan que el público entre en su espacio, empatice con ellos y les entienda de una manera muy natural y familiar. Esta obra es una joya que con pocos personajes, en un espacio pequeño y sin distracciones dice muchísimo. Seguro que la iré a ver con la otra pareja. ¡Felicidades a todo el equipo!

  16/04/2021
 • Agatha Mur Minguell

  SERIA UNA PENA que m’hagués perdut una més que original posada en escena i la increible interpretació d’aquests dos actors (Júlia Ferré i Victorio d’Alessandro) que van ser capaços, sense gairebé cap decoració a l’escenari i ja en tan sols uns minuts d’actuació, de transportar-me a la seva historia per fer-me reviure sentiments de la meva. Sens dubte una obra i experiència molt recomenable!

  15/04/2021
 • Cesar

  Com a obra et fa reflexionar i qui no ha viscut una sitiación semblant, tant que esperava que sonés la nostra cançó. Interpretació és genial tant a punt de poder-te emocionar, gràcies als actors fa que l’escenografia que hi puguis imaginar-la. Quant a la Direcció he de dir que és perfecta

  15/04/2021
 • Marc

  El particular llenguatge de l’obra, la senzillesa i la sensibilitat del text, la llum que hi ha entre els personatges, la poètica i la màgia de imaginació, fa que una història propera y senzilla, aquí desdibuixada, com es la ruptura d’una parella, tingui vida pròpia.

  Intensa i divertida, la feina dels actors es per valorar a banda ja que estan connectats i respiren el mateix aire, especialment Júlia Ferré, que els seu cos i els seus ulls parlen sense paraules.

  Va ser tota una experiència, molt recomanable.

  12/04/2021
 • Àngels

  Bon treball de text, interpretació i posada en escena.

  12/04/2021
 • JMFA

  Teatre proper, magnífica interpretació dels actors. Julia Ferre ho fa de forma potent, propera, sincera.. Victorio d’Alessandro no es menys…… tots dos ens porten per una experiència que, qui mes, qui menys, ja hi ha passat.
  Es una obra de teatre imprescindible.

  12/04/2021
 • Mike Yoshio

  Molt huma i proper. Sobretot intensa!!! Ens ha encantat com en tan poc recurs es pot transmetre tant! Recomenada!!

  12/04/2021
 • Carlo

  Meravellosa!

  11/04/2021
 • Joan

  Fantástica, original, fresca… Muy buena interpretación. Me encantó!

  10/04/2021