Todo lo que necesitas para ir al teatro

Circus Ronaldo: Fidelis Fortibus

La carpa de Circus Ronaldo, una de las compañías de circo con más trayectoria de Europa, se instala en la Xirgu para mostrarnos un espectáculo sobre la lealtad hacia este arte y sus tradiciones.

Sinopsis

¿Ha sido una epidemia repentina? ¿Quizás se ha producido un trágico accidente? Quizás nunca lleguéis a saber qué ha sucedido cuando entréis en la carpa de esta compañía, pero pronto os daréis cuenta de que Danny Ronaldo es el único artista que sigue vivo. Veréis las tumbas de sus compañeros alrededor de la arena: la del carablanca, las de las equilibristas, incluso la del director…  Sí, decididamente, solo queda el clown que, aún así, no está absolutamente solo. Y es que, con la fuerza de su imaginación, él se encargará de hacer revivir a cada uno de sus compañeros, el papel de los cuales representará, haciendo uso de un cálido sentido del humor, para deleite de los espectadores. Nos demostrará así su lealtad, tan divertida como a veces enfermiza, hacia a unos compañeros desaparecidos, pero también hacia el circo y hacia las tradiciones propias de  este mundo. ¿No se asemeja este clown a aquel soldado japonés que, sin noticias del fin de la guerra, se mantuvo leal a su país, aislado en una isla remota durante más de treinta años? La guerra o, en este caso, el espectáculo, debe continuar, aunque solo quede un soldado o… un clown.

Firma la propuesta un circo familiar con unas raíces que nos transportan a los circos ambulantes del siglo xix pero, a la vez, a la tradición de la Commedia dell’Arte. Hoy, la sexta generación de artistas de esta familia combina lo mejor del mundo del circo y del teatro y utiliza un lenguaje único. Los veréis reinterpretar la tradición en unos espectáculos en los que las emociones tienen un papel fundamental.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  Els membres de la famíla del circ han mort. Només en queda un, enfadat i dolgut. Poc a poc, des del més enllà, sent una força que l’empeny en una última funció a recordar els que ja no hi són fent els seus números. Un desgast físic enorme, números de sempre amb un toc d’homenatge d’aquell qui els estima -, moments ben tendres, una mica lent al principi i quan el circ ha recollit per sempre, una nova esperança. Lliçó vital. Ben bonica.

  15/07/2017
 • Josep Oliva Sasé

  Avui a la carpa instal·lada a la plaça Margarida Xirgu, he estat gaudint d’aquest espectacle de circ que dins de la programació del Grec porta l’artista Danny Ronaldo. A l’entrar, la imatge del que estàs veient és impactant, tota la pista plena de petites tombes de sorra amb creus. Tots els artistes han mort i només ell sobreviu. Ens convida a abandonar el circ cridant «No è còmico, no è còmico». però «el espectáculo debe continuar». I així és, ell en solitari farà tots els números que feien els seus companys morts, corda fluixa, malabars, equilibris i molt més. Circ clàssic amb una execució perfecta que desborda tendresa, sense que faltin gags hilarants, complicitat amb el públic i una dosi poètica i melancòlica desbordant. Així mateix Ronaldo amb el seu espectacle vol retre homenatge a la lleialtat i la solitud i amb un final, que no desvetllaré, carregat de significat. Extraordinari. Encara teniu dissabte i diumenge per veure-ho i us animo a fer-ho, no us deixarà indiferents.

  15/07/2017
 • Josep Via Santacana

  Danny Ronaldo, un creador i un gran clown obre una nova finestra a aquest Grec divers i multicultural, ser diferent i autentic no es gens facil en aquest mon quan un unic artista, el clown es transforma en tots els integrants d´un circ, ja siguin equilibristes, mags, trapezistes etc. tot en un entorn que podia ser lugubre, ens trobem en una pista de circ aon reposen les sepultures i els estris ja siguin instruments, aros i altres objectes, dona igual, de tots els artistes inclús el director,de aquest circ.No sabem que ha pasat pro si vivim que Ronaldo es capaç de asumir tots els papers, de aquets artistes. Una meravella en un entorn que podia ser poco poetic pro no ho es, podia ser morbos i tampoc ,nomes un homenatge a un tipo de circ que no necesita ni efectes especials ni grans presupostos per emocionar, objectes cotidians, imaginaçio i convertir la sencillez en art. Un treball fisic molt potent al servei de un gran talent i sobretot un missatge de amor al circ com art pur i tradicional, intemporal , que sovint recorda els circs ambulants del segle xix. Un final especial que transmet esencialment la idea que aquest tipo de circ mai desapareixera dons noves generacions faran posible la seva continuitat. Un espectacle recomanable que fa estiguis en una dimensió especial durant 80m.

  15/07/2017
Artículos relacionados
Especial Festival Grec 2017, descárgate la revista de TB

Especial Festival Grec 2017, descárgate la revista de TB

21 junio 2017

Volvemos a la carga… Publicamos la segunda revista en papel de TeatreBarcelona! Este año el Festival Grec se renueva, empezando por un relevo en la dirección. Francesc Casadesús toma las […]