Todo lo que necesitas para ir al teatro

‘Els Brugarol’, un retrat còmic de l’alta burgesia catalana al Poliorama

22 febrero 2021
n

El Teatre Poliorama estrenarà a partir de l’11 de març la nova comèdia escrita i protagonitzada per Ramon Madaula: Els Brugarol. L’obra dirigida per Mònica Bofill compta amb un repartiment que compta també amb Jaume Madaula i amb Estel Solé, que combina el seu paper amb la Júlia Truyol.

Els Brugarol proposa un retrat còmic d’una família de l’alta burgesia catalana i gira al voltant d’un conflicte que enfronta a dues generacions familiars: la filla, que s’oposa a dur el cognom del pare abans que el de la mare, i el patriarca, que és contrari a la decisió de la filla i farà tot el possible per fer que continuï portant un dels cognoms més reconeguts del territori.

Ramon Madaula es va basar en una anècdota personal per escriure aquesta història: la seva filla li va demanar canviar-se el cognom pel de la mare, ell hi va accedir, però dins seu hi va haver «moviments sísmics» que no va poder dissimular: «Que la meva filla ja no es digués Madaula, em sabia greu. Ho sento, no hi puc fer més. Que difícil que és ser coherent!«.

«Viure és inevitablement contradir-se i redescobrir-se«, explica Bofill i afegeix: «La felicitat es troba en acceptar la contradicció que habita en aquesta escletxa entre qui ens pensem que som i el que realment fem; i en gaudir de l’ambivalència de viure«.

Els protagonistes d’Els Brugarol lluiten per les seves veritats i estan convençuts que aquestes els defineixen: «Pel pare, aquesta veritat implica assegurar la continuïtat del cognom familiar, costi el que costi. Però per això haurà d’aconseguir com sigui que el seu gendre, un jove d’idees revolucionàries i oposades a les seves, li faci costat«, explica la directora.

Després de la seva estrena al Temporada Alta, Els Brugarol s’instal·larà al Teatre Poliorama fins al 5 d’abril. Més informació, imatges i entrades a:

Únete gratis a Teatro Barcelona
Creando tu usuario disfrutarás de sorteos y promociones, podrás valorar espectáculos y dejar tus comentarios, acceder al Calendario TB con toda la programación y recibir nuestro newsletter semanal con toda la actividad teatral de la ciudad de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario