Separacions

15/04/2019

Senzill trencaclosques de ruptures

Torna Separacions a la sala Versus Glòries, una comèdia sobre les relacions de parella i les dependències que adquirim en elles.

Però com trobar l’originalitat en un gènere tan cremat? Com aportar alguna cosa nova? O com a mínim intentar-ho… Separacions és un exemple del conformisme i dels recursos fàcils: de no arriscar (i per tant, tampoc guanyar).
El text d’Ever Blanchet trepitja sobre segur, però tampoc aporta novetats, i converteix l’espectacle en un bàsic i banal divertiment.

Separacions és l’exposició dels conflictes personals de vuit parelles, en un text senzill i que busca el riure fàcil. Seguint la convencionalitat del gènere, l’espectacle és un conjunt d’escenes (entre les quals les primeres força fluixes) i que usa els recursos habituals del gènere més estereotipat: les comèdies romàntiques.

Dins d’aquesta normativitat, on falta la sorpresa i la innovació, ens trobem amb dos actors (la Míriam Tortosa i en Christian Cánovas) que han captat la nostra atenció mostrant la seva ductilitat interpretativa, i sobretot: la capacitat de jugar actuant.

Però la barreja de molts ingredients no aconsegueixen tapar la banalitat d’un espectacle senzill, clàssic i que no intenta actualitzar el gènere.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Separacions

Separacions

Ever Blanchet presenta Separacions, una comedia delirante sobre las separaciones de pareja.

Sinopsis

Ocho parejas están a punto de separarse. Muchos y variados pueden ser los motivos que lleven a tomar esta decisión, pero hay uno muy común: la rutina de la vida de pareja. Ever Blanchet explora en clave de comedia dieciséis personajes y ocho formas de vida que conducen a un mismo desenlace: el desencanto amoroso y el penoso y crispado reparto del patrimonio.

Como bien dice el autor: “El desacuerdo conyugal implica dos aspectos de la vida: el amoroso y el patrimonial, que deben resolverse desuniendo el amor y partiendo los bienes patrimoniales. Las dos rupturas son dolorosas y traumáticas. Aunque, a los ojos de los que no están implicados en el conflicto, les parezca, la mayoría de las veces, una cosa algo ridícula, cómica o patética. Así son nuestras SEPARACIONES. “

Fotos

SeparacionsSeparacionsSeparacionsSeparacionsSeparacions

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Rosa María
  12345

  Molt divertida, totalmente recomanable per pasar una molt bona estona.

  27/04/2019
 • Quim Solleone
  Quim Solleone
  12345

  Divertida, Ben escrita i molt ben interpretada. Surts amb ganes de més teatre.

  25/04/2019
 • felipe trebino
  12345

  genial! molt divertida i dinamica, ens ha encantat!!!

  13/04/2019
 • montse
  12345

  L’obra es molt divertida i molt real, grans actors, recomanable 100%

  01/04/2019

Artículos relacionados