Una opinión de Pau Rosell Simón
Pau Rosell Simón

Flamingos

Flamingos

8/04/2019

Desmembrant el flamenc

Albert Quesada, coreògraf i creador, investiga sobre l’univers del flamenc i allò que el compon, amb la recerca de trobar l’origen del moviment i del cant. Flamingos pretén trobar el motor d’aquesta dansa, i desconstruir-lo per contemporanitzar-lo i adaptar-lo als gustos personals dels ballarins i ballarines. És una festa, una celebració de les danses i els cossos.

A tota aquesta gresca se sumen els colors, el vestuari pop de la Txell JanotJorge Dutor són l’esbojarrada alegria en aquesta festa de l’art, veient el flamenc com un art efímer i que evoluciona actualitzant-se.
L’espectacle és una sorpresa a la vida i a gaudir-ne d’aquesta, ja sigui amb Elton John, Whitney Houston o Camarón…
El treball coreogràfic dels ballarins és molt destacable, aconsegueixen una homogeneïtat com a conjunt i mostren un ric treball de cos i moviment.

Però sincerament, aquest conjunt de disbauxa no em va despertar gaire interès, i es va convertir en una festa monòtona i que ens va deixar a mitges. Potser no vaig conectar amb la peça o era el seu format, un resultat interessant i curiós però que no va arribar a captar-me; a diferència de tots els altres espectadors i espectadores que sí que van gaudir de la funció, i van quedar entusiasmats pel treball de la jove companyia.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Flamingos

Flamingos

Con Flamingos el coreógrafo Albert Quesada, artista asociado al Mercat de les Flors esta temporada, vuelve a sumergirse en el mundo del flamenco y su complejidad. Desde la mirada de creador contemporáneo Flamingos quiere traspasar los estereotipos del flamenco.

El flamenco nos sirve como espejo, para inspirarnos en cómo una manera de entender el canto, la música y la danza se ha desarrollado a través de tantas culturas y regiones y ha acabado tomando forma en Andalucía. Nuestro viaje empezará en nuestros propios cuerpos, en nuestra historia individual como bailarinis, en qué nos ha formado, qué nos apasiona y de qué manera se puede compartir. Cuál es nuestro propio flamenco, cuál es nuestra música y qué danzas invita a bailar. Albert Quesada 

Fotos

Flamingos

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Sé el primero en dejar tu valoración