Todo lo que necesitas para ir al teatro

Fem (la llista de Lourdes): Per totes les classes que no s’han fet

Fem (la llista de Lourdes)
28/04/2019

FEM (La llista de Lourdes) és un espectacle de nova creació de la companyia Teatre Kaddish / Nozomi 700 que sorgeix a partir d’un extens treball d’investigació al voltant de la invisibilització d’artistes femenines dins la història de l’art i la necessitat del reconeixement d’aquests referents amagats, concretament, en l’avantguarda feminista.

Aquest projecte, que transita entre el teatre contemporani i l’acció performativa és un innovador acte reivindicatiu que usa els escenaris com allò que sempre han sigut: l’altaveu dels errors de la societat.

Una actriu professional, una professora d’història de l’art, una tècnica de llum i so i una adolescent s’uneixen quan comproven que al llibre de l’assignatura d’història de l’art de la Paula, no consta cap nom d’artista en femení. Davant d’aquesta absència de reconeixement de creadores, abans de llençar la tovallola decideixen buscar per elles mateixes els seus propis referents i crear així, la seva pròpia llista.

Mercè Ubalde, Maria Donoso, Marina Mora i Paula Capistros (sota la direcció d’en Xavier Giménez Casas i Maria Donoso) són les encarregades d’encarnar les veus de grans noms de l’avantguarda feminista com Carolee SchneemannPatty ChangGina PaneCindy Sherman o Marina Abramovic (entre d’altres). Se’ns parlarà d’un total de tretze dones artistes que davant l’absència d’oportunitats van usar per expressar-se l’única arma de la qual disposaven: el seu propi cos. Pioneres en l’art avantguarda, ens mostraran obres tan arriscades com valentes i reivindicatives.

Només arribar se’ns proposarà asseure’ns al voltant d’una gran taula blanca on reflexionarem totes plegades. FEM és un viatge multidisciplinari a través de l’art oblidat, un ric i dinàmic espectacle (tant en la seva estètica com en el contingut) que a través del teatre, la recreació en directe o suports audiovisuals se’ns posarà davant la cara una realitat que ens toca a tots. La riquesa de l’espectacle es troba en el risc, en l’originalitat i en l’ampli ventall de recursos emprats per expressar els continguts i qüestionar-nos.

La interacció i eliminació de la quarta paret entre les actrius i els espectadors i espectadores converteix l’espectacle en una experiència immersiva que va molt més enllà de contemplar passivament des de la teva butaca una obra de teatre.

FEM (La llista de Lourdes) és la representació de la falta d’història en la història, d’aquest buit que sempre ha estat present però que el patriarcat l’ha ocultat.

← Volver a Fem (la llista de Lourdes)