El pequeño poni → Sala FlyHard

11/07/2019

Deixeu córrer als ponis!

Infància no és sinònim d’innocència. Sovint els nens poden arribar a ser molt cruels entre ells mateixos, i és a partir d’aquesta premissa de la qual parteix en Paco Bezerra per escriure aquest fabulós text que escenifica un cas d’assetjament escolar com la lluita de cedir a ser com som per poder ser acceptats en un grup.

El pequeño poni és la història d’en Luismi, un nen que sofreix assetjament escolar per portar una motxilla amb els personatges de la sèrie My Little Pony. Aquest fet (basat en una història real), que pot arribar a semblar insignificant, sembla ser una cosa més que considerable, segons els criteris dels assetjadors, per apartar a un nen de tot el grup.
El text escenifica les converses entre el pare i la mare, els quals presenten decisions oposades, i com aquestes decisions tenen conseqüències directes en el mateix fill.

La Glòria Sirvent i en Sergio Matamala són la veu d’un dels millors textos de la temporada, pel meu gust. Dos personatges units emocionalment però separats en opinions que salten a la vista quan tot explota i queda al descobert. Els dos actors, penso, que no estaven a l’alçada interpretativament de la gravetat de la situació. No sé si és decisió de direcció però penso que tot estava massa calmat pel que s’estava explicant.

La posada en escena, neta i senzilla, és un pis que podria ser el de qualsevol de nosaltres, perquè sovint pensem que el bullying és una cosa que està allà però és llunyana, i no és cert. Gràcies a la proximitat amb l’escenari de la Sala Flyhard, ens podem sentir com un personatge més dins d’aquest ring i mirar-nos les cares entre nosaltres reaccionant a les decisions dels dos actors.

El pequeño poni és una obra de denúncia a la nefasta educació en valors en algunes escoles, a l’assetjament escolar, a la repressió cap a aquell qui és “diferent” i proposa una reflexió sobre quina és la solució correcta i indirectament ens involucra perquè ens qüestionem com actuariem nosaltres.
Paco Bezerra ens proposa un debat amb final punyent, per deixar-te clavat a la cadira i donar-nos la lliçó de que tothom sigui com vulgui ser, amb una motxilla de My Little Pony, del Batman o de qui li doni la gana!


Todo lo que necesitas para ir al teatro

A partir de 12,00€

Comprar Entradas

El pequeño poni

El pequeño poni

El pequeño poni de Paco Bezerra habla del acoso escolar y de cómo todos juntos, como sociedad, la enfrentamos: sometiéndonos a lo que los demás consideran normal para no sufrir rechazo o defendiendo la diferencia.

La obra, basada en varios casos reales, acaba siendo un alegato en favor de la libertad, un proclama que nos recuerda que “nosotros” no significa nosotros los iguales, sino nosotros los diferentes: nosotros, yo y los demás.

Sinopsis

Luismi tiene diez años y casi siempre va a la escuela con su mochila de My little pony. Dice que es un talismán para él, que le trae suerte y que lo protege, pero, un día, el director de la escuela le prohíbe la entrada al centro si continúa llevando aquella mochila.

Coloquio postfunción martes 16 de julio

Coloquio postfunció organizado junto con el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña (COPC) en el que participarán:

 • Jaume Descarga, vocal del COPC, como moderador
 • Teresa Terrades, coordinadora pedagógica del instituto intermunicipal del Penedès, especializada en la gestión relacional y la convivencia
 • Un colegiado especialista en el ámbito de psicología clínica (pendiente de confirmar)

Próximas actuaciones Ver todas las funciones (Calendario)

Fotos

El pequeño poniEl pequeño poniEl pequeño poniEl pequeño poni

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  Es una delicia cada vez que voy a la Sala Flyhard y me encuentro con una pequeña gran obra de teatro. Este ha sido el caso!
  La obra va sobre acoso escolar.
  La obra va sobre Luismi. Un niño de 10 años que siempre va a la escuela con su mochila de “Pequeño poni”. Los niños se meten con él, los profesores lo permiten. Y el director le prohíbe que vuelva a la escuela con esa cartera.
  Como reaccionarán los padres? Defenderán la libertad y el derecho a ser él mismo de su hijo? O cogerán la vía fácil y prohibirán a su hijo ir con la cartera que él quiera??

  Obra dura y que nos ha dejado pegado a la butaca. Los actores magníficos. Cuando empatizas con uno de los progenitores por sus ideas y al otro lo odias por cómo piensa es reflejo de que los actores lo hacen muy bien. Bravo por ellos!

  09/07/2019

Artículos relacionados

El pequeño Poni de Paco Bezerra

El pequeño Poni de Paco Bezerra

27 Juny 2019

La Sala Flyhard culmina el curs teatral amb la posada en escena del text d’un autor convidat: Paco Bezerra. Amb 40 anys i escaig, porta un Premi Nacional de literatura […]

Leer más...