Deliri a dos
15/02/2019
Una closca al bell mig de la batalla, un absurd joc de nens

Montse Bonet recupera Deliri a dos, un text de Ionesco poc conegut a Catalunya; que ens parla de l’absurditat de la guerra i de les seves conseqüències.

La directora decideix crear una versió molt fidel al text original, respectant el muntatge proposat pel mateix autor, amb la representació minimalista d’un pis, on conviuen els protagonistes d’aquesta història, Ell i Ella.

Els dos personatges viuen tancats entre parets, no poden sortir a causa d’una guerra que hi ha als carrers que l’envolten, i han acabat trobant la comoditat en la seva situació. L’acceptació del conflicte exterior els ha portat a conviure amb aquesta realitat, a immunitzar-se. Conviuen junts dins d’una absurda bogeria, decideixen aïllar-se de l’individu i del món exterior acceptant la seva soledat. Comprenen el món com una cosa que no els hi pertoca, però sovint es mostren molestos quan aquelles bombes els posen en perill. Aquesta és la premissa de la qual parteix aquest text de Ionesco, un referent del teatre de l’absurd, que crea un món miserable i amb pors, una humanitat enfrontada.

L’Òscar Intente i la Montse Puga donen vida als personatges, un home i una dona que conviuen i comparteixen les seves misèries i reaccionen a elles amb un grau d’infantilisme capritxós elevat. La guerra els ha fet madurar o donar prioritat a problemes més insignificants?

L’escenografia dóna suport la idea d’aquest món absurd i simple, buit i ple alhora, i amb escenes realment d’una bellesa captivadora. Les paraules i la simbologia de Ionesco vesteixen la trama i l’enriqueixen, convertint-la en una subtil tragèdia que vesteix amb humor un dels punts més miserables: la guerra. Deliri a dos és una amarga narració de somnis perduts i arraconats, de disputes, baralles i batalles i bombes.

 

  “Només el còmic és capaç de donar-nos força per suportar la tragèdia de l’existència.”

   Eugène Ionesco

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Deliri a dos

Deliri a dos

Deliri a dos, Ionesco nos habla, con su sentido de humor trágico, de la locura de tener que existir, de la angustia por la certeza de la muerte, de la dificultad de las relaciones humanas, de deseos, de miedos, de ternuras, de inocencias perdidas. Todo tratado desde la óptica de un autor que nunca se aleja del ser humano y de su capacidad de humor liberador.

Sinopsis

El autor nos presenta dos personajes, EL y ELLA, cerrados en su caparazón, que están juntos desde hace muchos años. Un hombre y una mujer, ya grandes, en una especie de escondite donde se acumula todo su pasado, rodeados por un mundo en guerra, que va penetrando poco a poco dentro de su madriguera.

Estos ÉL y ELLA somos todos nosotros, del mismo modo que este mundo exterior agresivo y violento es el mundo en que nos estamos acostumbrando a vivir y, por fuerza, a convivir.

Función especial

24/01 Coloquio Post-Función con la compañía del espectáculo.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola
  12345

  https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/02/09/deliri-a-dos/

  10/02/2019
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola
  12345

  L’obra sap explotar l’humor que neix de la banalitat i els jocs de sense sentit del que diuen i a contraposar la duresa del drama vital i col·lectiu amb la lleugeresa de la comèdia negra. Els dos actors fan realment malabarismes en escena. No sent un text fàcil, les seves interpretacions – sobretot la d’Oscar – facilitant entrar d’una manera força fàcil en la proposta.

  10/02/2019
 • Planas Font, Ramon

  Fantàstica representació, molt recomanable per a tothom que gsudeixi d’un bon teatre. Un text molt interessant de Ionesco i unes excel·lents direcció i interpretació.

  25/01/2019
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.