Mal Pelo: On Goldberg Variations / Variations
19/04/2019
Experimentant amb Bach

La segona aposta del TNC per la Quinzena Metropolitana és On Goldberg Variations/Variations, un espectacle de la companyia Mal Pelo (dirigida pels ballarins Pep Ramis i Maria Muñoz) que pretén oferir una altra lectura a l’obra del músic J. S. Bach. L’espectacle és la primera proposta escènica del Bach Project, un projecte multifocal al voltant de la música del compositor alemany.
Set ballarins experimenten en l’obra de Bach, desmembren les partitures i converteixen en contemporani el que és clàssic. A través de la música, el moviment, la paraula, l’espai sonor, l’audiovisual i l’espai escènic, Mal Pelo proposa una reconstrucció molt personal de l’obra d’un dels compositors més reconeguts de la història de la música (premissa que semblava interessant).

La poètica del moviment de tots els ballarins i ballarines és inqüestionable, així com ho són la precisió i delicadesa.
Durant l’espectacle es llegeixen textos d’autors com John Berger o Juan Gelman, llàstima que no tots estan llegits en castellà i no vam poder comprendre el contingut (no entenc aquesta decisió, però el que sí que és segur és que van quedar desaprofitats alguns moments que podrien haver sigut realment bellíssims).
Tota aquesta investigació em va encuriosir en molts moments, però després ens va semblar monòtona i que s’estancava. Potser no vaig connectar amb la peça, però em va acabant semblant un reiteratiu i tediós (a causa de l’excessiva duració) muntatge amb un excés d’intel·lectualitat.

Però això sí, On Goldberg Variations/Variations és l’exemple del fet que per sobre de tot hi ha d’haver la capacitat d’investigar i jugar damunt l’escenari i que la dansa és un art tan subjectiu com espectadors n’hi hagi.

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Mal Pelo: On Goldberg Variations / Variations

Mal Pelo: On Goldberg Variations / Variations

On Goldberg Variations / Variations es un trabajo multifocal sobre el movimiento y la música de Johann Sebastian Bach.

Después de presentar el espectáculo Bach de María Muñoz por todo el mundo, y de su trasmisión a Federica Porello, en esta nueva creación Mal Pelo continúa con la búsqueda de un lenguaje profundo y dinámico entre un grupo de bailarines y músicos para dialogar con la música de J. S. Bach mediante las herramientas compartidas durante el proceso.

Se trata de un proyecto adaptable y mutante de dos años de duración y cuyo eje es el estudio de la música barroca contrapuntística y la relación con el movimiento, el espacio y la dramaturgia coreográfica.

La música de esta primera propuesta es la obra Goldberg Variations/ Variations, un trabajo del músico francoamericano Dan Tepfer, que sugiere combinar las Variaciones Goldberg de J. S. Bach con sus variaciones improvisadas sobre las mismas harmonías.

Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
Sé el primero en dejar tu valoración
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.