Todo lo que necesitas para ir al teatro

Els dies mentits: Mentir-se a un mateix

Els dies mentits
2/03/2019

La Sala Flyhard dóna veu als tabús sexuals i els exposa en un monòleg molt proper i sincer escrit i dirigit per Marta Aran i, interpretat per Lara Salvador.

L’espectacle comença trencant la quarta paret, i manté aquest grau de proximitat amb el públic durant el transcurs de la peça. Una dona que no té orgasmes però que es menteix a ella mateixa ens parla i ens mira als ulls, i així comença aquest espectacle que transita perfectament entre la comèdia i el drama.

Marta Aran escriu un text sobre l’anorgàsmia, un tema poc recurrent als nostres escenaris, i l’enfoca en una narració molt original. Què exigim en la sexualitat dels demés? I què ens exigeixen? Quin és el sexe que tenim, o el que volem, a la nostra societat? Què fingim i perquè ho fem? Els dies mentits és una llarga llista de mentides que diem per amagar-nos i protegir-nos, per seguir el corrent de la societat i no desentonar, perquè així ens sembla tot molt més fàcil. Però quan engeguem una consecució de mentides com sabem quan arriba el moment d’aturar-les? És molt d’agrair que textos com aquest normalitzin els temes sexuals sobre els quals construïm tabús. La autora s’usa del recurs còmic per introduïr la trama, i el contacte amb el públic és primordial.

Lara Salvador es posa a la pell d’aquest personatge, i es guanya la complicitat del públic, per obrir-se amb tota naturalitat i explicar-nos part de la seva història més íntima i personal, de fet, despullarà les seves mentides i ens mostrarà les veritats (no hi ha res més sincer que això). L’escenografia de l’espectacle és molt simple, però efectiva, ja que tot el pes de l’obra recau en l’actriu.

Els dies mentits és un drama amb un gran conflicte intern, però que ens fa gràcia (potser perquè ens hem pogut veure identificats) veure la transparència de la protagonista.

← Volver a Els dies mentits