Todo lo que necesitas para ir al teatro

A partir de 15,00€

Comprar Entradas

Federico García

Federico García

El gran espectáculo sobre Lorca

En el 80º aniversario de la muerte del poeta, Pep Tosar se acerca al mundo interior de Federico García Lorca en un viaje sorprendente y formidable por los paisajes de Castilla y Andalucía. Una biografía sonora y visual. Una guía para entender mejor al poeta que cantó a la vida y la muerte con la misma intensidad.

El montaje recorre los episodios vitales más destacados de la vida del poeta y les confiere su propia banda sonora. Asimismo, establece conexiones entre los fragmentos biográficos y las obras que Lorca escribió durante esos periodos.

 

Próximas actuaciones Ver todas las funciones (Calendario)

Vídeo

Fotos + fotos

Federico GarcíaFederico GarcíaFederico GarcíaFederico GarcíaFederico García

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Jose Domingo Costa Perez de Tudela

  Precioso, bello, hipnotizador, te enamora.
  Bravo, bravo, bravísimo.
  Felicito a Pep Tosar y a todo el equipo.

  28/04/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Del que he vist avui al Romea opinaré molt poc. I per què?. Doncs senzillament perquè les emocions no es poden transcriure, cal viure-les. I és que aquesta obra o potser millor teatre document que Pep Tosar ens presenta a títol d’homenatge a Lorca fet amb una exquisidesa sublim és pura màgia. Només hi ha una paraula per qualificar-lo BRUTAL i una altra per aconsellar-lo IMPRESCINDIBLE. Amb això està tot dit.

  02/05/2017

 • 12345

  Mercedes Fernandez Botello

  Imprescindible. Que preciosidad, que maravilla la musica, las voces, los textos, el baile. Emocionante.

  05/05/2017

 • 12345

  Hebert

  “FEDERICO GARCÍA”. Gran títol que no remet tant al mite com a la persona, igual que no es reciten els seus versos més coneguts, tot un encert per ampliar mires i fugir dels tòpics. I sona “La leyenda del tiempo” i “El fuego fatuo” amb el que jo gairebé entro en èxtasi.
  Una proposta amb ànima, que aconsegueix quelcom tan difícil com un equilibri perfecte entre l’erudició i l’emoció. Té teatre documental, que em pirra (de fet, el documental és el meu gènere cinematogràfic predilecte, hores d’ara) i ball i música i poesia.
  Mitjançant magnifiques, per la qualitat i contingut, projeccions, experts en FGL van relatant la vida de Federico García, no només de Lorca, en un viatge en tren que rememora el fatídic que va fer ell, de Madrid a Granada i del que no tornaria. Mentre escoltava embaladit el que se’ns explicava, dubtava de si els no familiaritzats amb la seva biografia podrien perdre’s en algun episodi degut a no poder entrar massa en detalls (com el distanciament amb Dalí i Buñuel) però vista la gran reacció del públic està clar que no és el cas.

  L’obra té un encert que segur hagués agradat al poeta: un no surt només indignat i rabiós pel seu final sinó amb ganes de celebrar la vida i la seva obra.
  Només dos detalls no em van fer el pes, insignifcants. La imitació (facilona) de Dalí i les palmes del públic a la darrera salutació (com si en sabéssim, només calia veure algún mig somriure de vergonya aliena des de dalt de l’escenari). Foteses, vaja, en un muntatge ple de sentiment, que no sensiblería, que no defuig la tragèdia però encomana l’alegria de viure i escriure, que et fa sentir que has conegut la persona més enllà del mite.

  08/05/2017

 • 12345

  Josep Via Santacana

  o

  14/05/2017

  • 12345

   Josep Via Santacana

   La perfecció al escenari, teatre documental aon la sensibilitat, la poesia,la paraula, el ball,”el cante” tot conflueix al interior del ser humá, un viatge en tren per els paisatges de Castella i Andalucia, es també un viatge per la vida de Lorca, un recorregut intens i divers, a lo mes profund, la seva anima i directe a la emocio del espectador. Pep Tosar un dels grans creadors no suficienment reconegut malgrat l´enorme feina feta ja desde el Malda, en petites meravelles ja fos en homenatges a poetas o creacions propies en mitjans infims i resultats poderosos injustament valorats pro no oblidats.Ara acompanyat de la gran veu cantaora de Mariola Membrives,el ball de José Maldonado.la guitarra de Rycardo Moreno i la percussió de David Dominguez, combinat en un viatge en tren, en companyia de experts en la seva obra i coneixedors de la seva trajectoria, que et transporten al interior de la seva anima, dificilment algu que no fos Pep Tosar podria haber arribat tan a fons del poeta i si ha estat posible es també perque aquest poeta de nom Federico Garciá, es unic i la combinaçio Lorca i el talent de Pep Tosar, fan un espectacle total irrepetible.

   15/05/2017

Artículos relacionados

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

25 abril 2017

De Fuente Vaqueros a l’afusellament. Pep Tosar s’endinsa a la vida de Lorca a Federico García, un espectacle on la música, la dansa i el text conflueixen per donar veu a la vida i l’obra del poeta. Del 25 d’abril al 28 de maig al Teatre Romea.

Leer más... n

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

16 juliol 2015

De Fuente Vaqueros a l’afusellament. Pep Tosar s’endinsa a la vida de Lorca a Federico García, un espectacle on la música, la dansa i el text conflueixen per donar veu a la vida i l’obra del poeta.

Leer más... n